Chokladfudge

Inlägget publicerats: 2012-02-29 @ 22:05:47


Chokladfudge

5 dl mjölk

8 dl strösocker

1 ½ kakao

½ tsk salt

1 msk vaniljsocker

50 g smör

 

  1. Koka upp mjölk, strösocker och kakao i en kastrull. Koka i ungefär 20 min (eller tills den klarar av ett kulprov).
  2. Ta kastrullen ifrån plattan och blanda ner smöret, saltet och vaniljsockret.
  3. Vispa ihop allt kraftigt tills fudgen börjar tjockna, vänd sedan ner fudgen i en form, klädd i bakplåtspapper. Storlek på formen kan variera, en lite mindre för en tjockare fudge, eller en ganska stor form för tunnare.
  4. Akta så du inte kokar för länge, då kan fudgen bli väldigt smulig! Dock smakar den ändå lika bra! Låt stå i kylen tills helt sval, skär sedan upp i passande bitar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0