Chokladfudge
Inlägget publicerats: 2012-02-29 @ 22:05:47
Chokladfudge
5 dl mjölk
8 dl strösocker
1 ½ kakao
½ tsk salt
1 msk vaniljsocker
50 g smör
- Koka upp mjölk, strösocker och kakao i en kastrull. Koka i ungefär 20 min (eller tills den klarar av ett kulprov).
- Ta kastrullen ifrån plattan och blanda ner smöret, saltet och vaniljsockret.
- Vispa ihop allt kraftigt tills fudgen börjar tjockna, vänd sedan ner fudgen i en form, klädd i bakplåtspapper. Storlek på formen kan variera, en lite mindre för en tjockare fudge, eller en ganska stor form för tunnare.
- Akta så du inte kokar för länge, då kan fudgen bli väldigt smulig! Dock smakar den ändå lika bra! Låt stå i kylen tills helt sval, skär sedan upp i passande bitar!
Kommentarer
Trackback